Είναι η μάσκαρα κακή για τις βλεφαρίδες σας; Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε

Είναι η μάσκαρα κακή για τις βλεφαρίδες σας; Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε

Είναι η μάσκαρα κακή για τις βλεφαρίδες σας; Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε

Το να αποκτήσετε το τέλειο μακιγιάζ μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολο. Αλλά ένα πράγμα που ολοκληρώνει πάντα τέλεια το μακιγιάζ σας είναι να φτιάξετε τις βλεφαρίδες σας. Και τίποτα δεν κάνει τις βλεφαρίδες σας να φαίνονται πιο υπέροχες από τη μάσκαρα. Βοηθά στην ενίσχυση της όψης των βλεφαρίδων και κάνει τα μάτια σας να σκάνε. Είναι όμως η μάσκαρα βλαβερή για τις βλεφαρίδες σας; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε αν η μάσκαρα μπορεί να καταστρέψει τις βλεφαρίδες σας.

Είναι κακή η μάσκαρα για τις βλεφαρίδες σας;

Η μάσκαρα είναι αναπόσπαστο μέρος κάθε ρουτίνας μακιγιάζ. Αυτό το προϊόν μακιγιάζ μπορεί να είναι μια ευλογία για όσους δεν είναι τόσο ευλογημένοι με πυκνές βλεφαρίδες. Ωστόσο, το να φοράτε τη μάσκαρα σας κάθε μέρα μπορεί να προκαλέσει ζημιά στις ευαίσθητες βλεφαρίδες σας. Ας εμβαθύνουμε στο γιατί.

Πώς μπορεί η μάσκαρα να καταστρέψει τις βλεφαρίδες σου;

Όπως κάθε προϊόν έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, η μάσκαρα έχει επίσης μερικά. Ας σας δούμε μερικές παρενέργειες της μάσκαρα.
Μπορεί να κάνει τις βλεφαρίδες σας να πέσουν. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η χρήση μάσκαρα για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να κάνει τις βλεφαρίδες σας να πέφτουν περισσότερο. Αυτό συμβαίνει ακόμα πιο συχνά εάν χρησιμοποιείτε αδιάβροχη μάσκαρα και την αφαιρείτε με μόνο νερό.

Μπορεί να στεγνώσει τις βλεφαρίδες σας. Ορισμένες μάσκαρα μπορεί να έχουν μια φόρμουλα που μπορεί να στεγνώσει τους θύλακες των τριχών σας, γεγονός που μπορεί να τους κάνει ακόμα πιο αδύναμους.

Μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. Ορισμένες μάσκαρα περιέχουν συστατικά όπως αρώματα ή συντηρητικά που μπορεί να ερεθίσουν την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

Μπορεί να οδηγήσει σε μολύνσεις των ματιών. Μερικές φορές, τα ραβδιά μάσκαρα μπορούν να εισαγάγουν βακτήρια στο προϊόν σας, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε μολύνσεις των ματιών. Επίσης, εάν μοιράζεστε τη μάσκαρα με κάποιον άλλον, διατρέχετε αυξημένο κίνδυνο να προσβληθείτε από μόλυνση στα μάτια.

Είναι κακό να φοράς μάσκαρα κάθε μέρα;

Η καθημερινή χρήση μάσκαρα είναι μια συνηθισμένη πρακτική ομορφιάς. Ωστόσο, η υπερβολική χρήση μάσκαρα μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα στις βλεφαρίδες σας. Η καθημερινή εφαρμογή μάσκαρα για παρατεταμένες χρονικές περιόδους σχετίζεται με αυξημένη απώλεια βλεφαρίδων. Επομένως, είναι σημαντικό να επιλέγετε μάσκαρα με φυσικά συστατικά και φροντίστε να περιορίσετε τη συχνότητα χρήσης.

Πώς να δώσετε στις βλεφαρίδες σας ένα διάλειμμα από τη μάσκαρα;

Το να κάνετε ένα διάλειμμα κάθε τόσο θα μπορούσε να είναι ευεργετικό για τις βλεφαρίδες σας. Έτσι, κάντε ένα διάλειμμα για μάσκαρα 5-7 ημερών κάθε λίγες εβδομάδες. Αυτό δίνει στις βλεφαρίδες σας χρόνο να ανακάμψουν από οποιαδήποτε πιθανή καταπόνηση ή άγχος που σχετίζεται με την καθημερινή εφαρμογή. Αυτό μπορεί επίσης να σας δώσει χρόνο για να αναπτυχθούν και να παραμείνουν υγιείς οι φυσικές σας βλεφαρίδες.

Συμβουλές για να φοράτε μάσκαρα χωρίς να καταστρέφετε τις βλεφαρίδες σας

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το να φοράτε μάσκαρα κάθε μέρα μπορεί να επηρεάσει τις βλεφαρίδες σας. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση της ζημιάς και να κρατήσουν τις βλεφαρίδες σας να φαίνονται καλύτερα.

1. Επιλέξτε τη σωστή μάσκαρα

Όταν αγοράζετε τη μάσκαρα σας, φροντίζετε πάντα να χρησιμοποιείτε μια απαλή, υψηλής ποιότητας και οφθαλμολογικά ελεγμένη μάσκαρα, προκειμένου να αποφύγετε πιθανές παρενέργειες. Επίσης, αποφύγετε να αγοράζετε μάσκαρα που συνοδεύονται από σκόνη αλουμινίου και parabens, τα οποία είναι επιβλαβή χημικά.

2. Αντικαταστήστε τη μάσκαρα σας κάθε τρεις μήνες

Η μάσκαρα έχει συνήθως διάρκεια ζωής τουλάχιστον τρεις μήνες. Μετά από αυτό, η μάσκαρα αρχίζει να στεγνώνει και να γίνεται λιγότερο αποτελεσματική. Επιπλέον, είναι ένα γόνιμο έδαφος για βακτήρια, επομένως είναι απαραίτητο να το αντικαθιστάτε σε τακτική βάση για να αποφύγετε τη μόλυνση. Επιπλέον, η αποξηραμένη μάσκαρα μπορεί να προκαλέσει σβώλους και νιφάδες, οπότε φροντίστε να την αντικαθιστάτε κάθε τρεις μήνες μετά την αγορά.

3. Απλώστε σωστά τη μάσκαρα σας

Η εφαρμογή μάσκαρα μπορεί να είναι λίγο τρομακτική. Ωστόσο, οι λανθασμένες τεχνικές εφαρμογής μπορεί να μουτζουρώσουν τη μάσκαρα. Όταν βάζετε μάσκαρα, να είστε πολύ απαλοί. Το να τραβάτε τις βλεφαρίδες σας θα τις κάνει πιο πιθανό να σπάσουν. Απλώς αφιερώστε χρόνο για να καλύψετε τις βλεφαρίδες σας από τη βάση μέχρι την άκρη. Προσέξτε να μην τραβάτε πολύ δυνατά τις βλεφαρίδες σας κατά την εφαρμογή.

4. Αποφύγετε το τρίψιμο

Πολλοί από εμάς μπορούμε να παραδεχθούμε αυτή τη συνήθεια. Το τρίψιμο των ματιών σας μπορεί να είναι μια τεράστια ανακούφιση για τα κουρασμένα μάτια. Το θέμα είναι ότι αυτό μπορεί να είναι πραγματικά επιζήμιο για τις βλεφαρίδες σας. Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι συνήθως το πιο ευαίσθητο και μπορεί να είναι πιο ευαίσθητο στις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Επίσης, το τρίψιμο μπορεί να μεταφέρει βακτήρια από τα χέρια σας στο μάτι και μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να μην τρίβετε τα μάτια σας.

5. Αφαιρέστε απαλά τη μάσκαρα

Η περιοχή των ματιών είναι πολύ λεπτή και αυτές οι τρίχες αξίζουν απαλή φροντίδα. Εάν οι βλεφαρίδες σας πέφτουν, είναι πιθανό να είστε πολύ επιθετικοί όταν αφαιρείτε τη μάσκαρα. Αντίθετα, αφαιρέστε τη μάσκαρα σας απαλά με ένα βαμβάκι εμποτισμένο με ντεμακιγιάζ. Αυτό θα χαλαρώσει τη μάσκαρα στις βλεφαρίδες σας και θα διευκολύνει την αφαίρεση της μάσκαρα.

6. Ενυδατώστε τις βλεφαρίδες

Ακριβώς όπως τα μαλλιά σας χρειάζονται ενυδάτωση, έτσι και οι βλεφαρίδες σας χρειάζονται τακτική ενυδάτωση για να παραμείνουν υγιείς και δυνατές. Εφαρμόστε καστορέλαιο ή αναζητήστε μια ενυδατική κρέμα βλεφαρίδων που περιέχει θρεπτικά συστατικά όπως γλυκερίνη ή βιταμίνη Ε. Φροντίστε να την εφαρμόζετε κάθε βράδυ μετά την αφαίρεση του μακιγιάζ σου.

Εναλλακτικές λύσεις για μάσκαρα

Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μάσκαρα ή θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα από τη χρήση μιας, δείτε μερικές εναλλακτικές λύσεις για μάσκαρα που μπορείτε να δοκιμάσετε:
Extension βλεφαρίδων. Αν ψάχνετε έναν εύκολο τρόπο για να αποκτήσετε μακριές και γεμάτες βλεφαρίδες χωρίς να χρειάζεται να βάζετε μάσκαρα κάθε μέρα, σκεφτείτε να δοκιμάσετε επεκτάσεις βλεφαρίδων.

Οι επεκτάσεις βλεφαρίδων μπορούν να διαρκέσουν από 4 έως 6 εβδομάδες πριν χρειαστεί αντικατάσταση. Αν και οι επεκτάσεις βλεφαρίδων είναι βολικές, ενέχουν πιθανούς κινδύνους, όπως μολύνσεις των ματιών, αλλεργικές αντιδράσεις στην κόλλα, ακόμη και απώλεια βλεφαρίδων.

Χρωματισμός βλεφαρίδων. Το βάψιμο των βλεφαρίδων μπορεί να είναι καλό για όσους έχουν μακριές βλεφαρίδες. Επιπλέον, δεν θα χρειάζεται καν να βάζετε μάσκαρα πια. Απλά πρέπει να κουλουριάσεις τις βλεφαρίδες σου και να βγεις τρέχοντας από την πόρτα. Αλλά είναι καλύτερο να πάτε σε ένα αξιόπιστο σαλόνι για να πάρετε μια απόχρωση βλεφαρίδων.

Πλαστικοποίηση βλεφαρίδων. Μια πλαστικοποίηση βλεφαρίδων είναι ουσιαστικά μια περμανάντ για τις φυσικές σας βλεφαρίδες. Είναι μια τεχνική σχετικά χαμηλής συντήρησης που ανασηκώνει και κουλουριάζει τις βλεφαρίδες για να φαίνονται πιο μακριές. Για άτομα που θέλουν να εξοικονομήσουν λίγο χρόνο από τις πρωινές τους ρουτίνες, αυτή μπορεί να είναι μια καλή θεραπεία που πρέπει να εξετάσετε.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι βαφές και οι αποχρώσεις που χρησιμοποιούνται στην πλαστικοποίηση και τις βαφές βλεφαρίδων δεν είναι εγκεκριμένες από τον FDA και μπορεί να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς στα μάτια.

Το ερώτημα λοιπόν είναι αν η μάσκαρα βλάπτει τις βλεφαρίδες σας; Λοιπόν, υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στην εφαρμογή μάσκαρα. Οι μάσκαρες προσθέτουν μια πιο δραματική αίσθηση στο βλέμμα σας και βοηθούν να οριοθετήσετε τα μάτια σας.

Αλλά η εφαρμογή μάσκαρα κάθε μέρα ή η μη σωστή αφαίρεσή της μπορεί να προκαλέσει ζημιά. Είναι σημαντικό να είστε ευγενικοί όταν αφαιρείτε το μακιγιάζ σας για να αποφύγετε οποιαδήποτε ζημιά. Επίσης, προτιμήστε απαλές μάσκαρα χωρίς σκληρά συστατικά και αποφύγετε να τρίβετε τα μάτια σας.

Να θυμάστε ότι οι υγιείς βλεφαρίδες είναι όμορφες βλεφαρίδες, γι' αυτό σκεφτείτε να αγκαλιάσετε τη φυσική σας ομορφιά και να κάνετε διαλείμματα από τη μάσκαρα για να τις αφήσετε να ανακάμψουν και να δυναμώσουν.

Πηγές

Διαβάστε επίσης...

Αρνητικές Σκέψεις Και Αλτσχάιμερ. Δείτε Ποια Σχέση Έχουν.

Αρνητικές Σκέψεις Και Αλτσχάιμερ. Δείτε Ποια Σχέση Έχουν.

Οι άνθρωποι που έχουν αρνητικό τρόπο σκέψης αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για Αλτσχάιμερ και άνοια

Περισσότερα
7+1 Συμβουλές Για Σωστό Τσάι!
ΔΥΣΟΙΩΝΑ ΝΕΑ ΓΥΡΩ ΑΠΌ ΤΑ "ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ¨ ΤΡΟΦΙΜΑ

ΔΥΣΟΙΩΝΑ ΝΕΑ ΓΥΡΩ ΑΠΌ ΤΑ "ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ¨ ΤΡΟΦΙΜΑ

Έρευνα του Wageningen έδειξε πως οι ισχυρισμοί «χωρίς γλουτένη» είναι πιθανώς παραπλανητικοί , διφορούμενοι και ασαφείς.

Περισσότερα