Έξυπνες συσκευές ομορφιάς για τη περιποίηση της επιδερμίδας σας στο σπίτι

Έξυπνες συσκευές ομορφιάς για τη περιποίηση της επιδερμίδας σας στο σπίτι

Έξυπνες συσκευές ομορφιάς για τη περιποίηση της επιδερμίδας σας στο σπίτι

Διάφορες συσκευές ομορφιάς κερδίζουν έλξη και προβολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις πλατφόρμες ομορφιάς. Ενώ ορισμένες συσκευές αποδεικνύονται αποτελεσματικές στην υποβοήθηση της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας και μπορεί ακόμη και να χρησιμεύσουν ως εναλλακτικές για τις επεμβάσεις δερματολόγου, πολλές άλλες μπορεί να είναι ανεπαρκείς. Για όσους σκέφτονται να ενσωματώσουν έξυπνες συσκευές ομορφιάς στη ρουτίνα τους, η εξερεύνηση μιας επιλογής δημοφιλών επιλογών μπορεί να βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι ο χρόνος και τα χρήματα που επενδύονται θα αποφέρουν πολύτιμα αποτελέσματα.

5 έξυπνες συσκευές ομορφιάς για χρήση στο σπίτι

Ακολουθούν πέντε συσκευές ομορφιάς που πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσθέσετε στη ρουτίνα σας για να ανυψώσετε το πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σας στο επόμενο επίπεδο.

1. Εργαλεία Microneedling

Το Microneedling είναι μια διαδικασία όπου δημιουργούνται πολύ μικροσκοπικά (micro) κανάλια στο ανώτερο στρώμα του δέρματος. Αυτή η μορφή μικροτραύματος οδηγεί στο σχηματισμό νέου κολλαγόνου. Με την πάροδο του χρόνου, αυτός ο κύκλος δημιουργίας επαναλαμβανόμενων μικροτραυμάτων και παραγωγής νέου κολλαγόνου οδηγεί στο σχηματισμό παχύτερου και ισχυρότερου δέρματος. Αυτό όχι μόνο δίνει μια νεανική εμφάνιση με τη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, αλλά δημιουργεί επίσης έναν ισχυρό και υγιή φραγμό του δέρματος.

Μια πρόσφατη μελέτη αξιολόγησε τα αποτελέσματα του microneedling σε γυναίκες μεταξύ 35 και 75 ετών. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το microneedling μπορεί να βελτιώσει τη χαλάρωση του δέρματος, τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες και να αυξήσει την ομοιομορφία της υφής του δέρματος.

Υπάρχουν χιλιάδες συσκευές microneedling για να διαλέξετε σήμερα. Με τις εξελίξεις στην τεχνολογία, ορισμένες συσκευές σάς επιτρέπουν ακόμη και να παρέχετε πεπτίδια και ορούς, ενισχύοντας τη χρησιμότητα και την αποτελεσματικότητά τους. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μια καλής ποιότητας συσκευή, καθώς δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο που θα μπορούσε να καταλήξει να βλάψει ακόμη περισσότερο το δέρμα σας.

Καλής ποιότητας εργαλεία microneedling είναι διαθέσιμα στα 150-250 $ περίπου. Αποφύγετε το microneedling εάν έχετε ενεργή ακμή, λοιμώξεις ή άλλες δερματικές παθήσεις όπως ψωρίαση και έκζεμα.

2. Μάσκα θεραπείας με κόκκινο φως και πάνελ

Η θεραπεία με κόκκινο φως βασίζεται στην αρχή της φωτοβιοτροποποίησης, που σημαίνει ότι μια σειρά χημικών αποκρίσεων λαμβάνουν χώρα εντός του κυττάρου όταν προκαλούνται από λέιζερ χαμηλής ενέργειας ή διόδους εκπομπής φωτός (LED) σε συγκεκριμένο μήκος κύματος.

Υπάρχουν διάφορες συσκευές θεραπείας με κόκκινο φως που διατίθενται με τη μορφή μάσκας, καλύμματα μαλλιών και πάνελ για ολόκληρο το σώμα. Τα οφέλη της θεραπείας με κόκκινο φως πιστεύεται ότι περιλαμβάνουν μείωση της συνολικής φλεγμονής, ώθηση στην παραγωγή κολλαγόνου, διέγερση της τριχοφυΐας και ευεργετικές αλλαγές στη λειτουργικότητα των μιτοχονδρίων.

Ανάλογα με τον σκοπό και τον τύπο της συσκευής θεραπείας με κόκκινο φως που θα επιλέξετε, οι τιμές ποικίλλουν, ξεκινώντας από περίπου 300 $ για μια μάσκα έως 3.000 $ για ένα πάνελ ολόκληρου του σώματος. Να θυμάστε ότι δεν είναι όλες οι συσκευές που είναι διαθέσιμες στην αγορά ίσες. Ελέγξτε τον κατασκευαστή και τις ρυθμίσεις της συσκευής, όπως το μήκος κύματος του φωτός που εκπέμπεται, την ένταση και τη διάρκεια που πρέπει να χρησιμοποιηθεί προτού αποφασίσετε να επενδύσετε σε αυτό.

3. Συσκευή θεραπείας με μικρορεύματα

Υπάρχουν πολλές συσκευές χειρός που παρέχουν στοχευμένα μικρορεύματα για χρήση στο πρόσωπο, τους βραχίονες, τους κοιλιακούς, τους γλουτούς και τους μηρούς. Οι κατασκευαστές της συσκευής ισχυρίζονται επίσης ότι μπορεί να μειώσει την εμφάνιση με ρυτίδες και λακκάκια του δέρματος σε άλλα μέρη του σώματος εκτός από το πρόσωπο.

Σύμφωνα με μια μελέτη, μια ομάδα 70 γυναικών υποβλήθηκαν σε τρεις συνεδρίες θεραπείας με μικρορεύματα και ανέφεραν ορατή μείωση των ρυτίδων. Οι ερευνητές ανέφεραν ότι το μικρορεύμα βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου.

Η θεραπεία με μικρορεύματα πιστεύεται επίσης ότι τονώνει τους υποκείμενους μύες, δίνοντας μια συνολική πιο σφιχτή και πιο νεανική εμφάνιση. Ωστόσο, τα δεδομένα για την αποτελεσματικότητά του και το πώς βοηθάει είναι περιορισμένα.

Οι συσκευές που προορίζονται για χρήση στο πρόσωπο και σε άλλα μέρη του σώματος διατίθενται στην αγορά ξεχωριστά, καθώς η ποσότητα μικρορεύματος που μπορεί να χορηγηθεί σε διαφορετικά μέρη του σώματος διαφέρει. Μια καλή συσκευή μπορεί να κοστίσει περίπου μεταξύ $250 και $400.

4. Συσκευή αποτρίχωσης με έντονο παλμικό φως

Οι συσκευές αποτρίχωσης IPL (έντονο παλμικό φως) είναι ένα άλλο εξαιρετικό εργαλείο που πρέπει να εξετάσετε εάν επιθυμείτε μακροχρόνια μείωση της τρίχας στο σπίτι. Αν και δεν είναι τόσο ισχυρά όσο η αποτρίχωση με λέιζερ, η οποία μπορεί να επιτευχθεί στο ιατρείο του δερματολόγου, το IPL είναι μια καλή επιλογή που πρέπει να εξετάσετε.

Λειτουργεί με την παροχή φωτεινής ενέργειας σε ένα συγκεκριμένο μήκος κύματος στον στόχο, που είναι η μελανίνη που υπάρχει στη ρίζα της τρίχας. Αυτή η φωτεινή ενέργεια στη συνέχεια μετατρέπεται σε θερμική ενέργεια, η οποία σταδιακά καταστρέφει τη ρίζα της τρίχας. Αυτό, με τη σειρά του, επιβραδύνει την παραγωγή νέων τριχών με την πάροδο του χρόνου. Μπορεί να χρειαστούν 4-12 εβδομάδες για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Όταν επιλέγετε ένα, βεβαιωθείτε ότι έχει εκκαθαριστεί από το FDA και είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Ο κίνδυνος εγκαυμάτων υπάρχει, επομένως η επιλογή ενός από μια αξιόπιστη μάρκα είναι το κλειδί. Οι συσκευές αποτρίχωσης IPL διατίθενται για περίπου 250–350 $.

5. Ατμομάγειρας προσώπου

Αυτό είναι πιθανότατα το απλούστερο και πιο αποτελεσματικό εργαλείο που έχετε στο σπίτι. Τα οφέλη δεν είναι τόσο έντονα όσο οι προκάτοχοί του, αλλά είναι ένα καλό εργαλείο για να ξεκινήσετε ένα ταξίδι ομορφιάς.

Ο ατμομάγειρας προσώπου είναι ουσιαστικά μια συσκευή που παράγει μια σταθερή ροή ατμού με ελεγχόμενο τρόπο. Ο ατμός του προσώπου είναι γνωστό ότι αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και ενισχύει την απορρόφηση των προϊόντων.

Το πλεονέκτημα ενός ατμομάγειρα προσώπου είναι ότι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για συμπτωματική ανακούφιση όταν κάποιος έχει ρινική καταρροή κατά την περίοδο της γρίπης. Φροντίστε να μην υπερβάλλετε με τον ατμό του προσώπου. Η χρήση του μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή. Ένα καλό ατμόπλοιο προσώπου μπορεί να κοστίσει περίπου 50-150 $.
Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν ενσωματώνετε αυτές τις συσκευές στην περιποίηση της επιδερμίδας σας

Ενώ μπορεί να παρασυρθείτε από όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι διάφορες συσκευές και εργαλεία, μπορεί να αισθανθείτε συντριπτικό να τα ενσωματώσετε στη ρουτίνα σας και μπορεί επίσης να είναι ακριβό. Για αρχή, επιλέξτε μια συσκευή που στοχεύει στην ανησυχία του δέρματος που σας ενδιαφέρει και που φαίνεται εντός του προϋπολογισμού σας. Καθώς αισθάνεστε άνετα, σύντομα θα συνειδητοποιήσετε εάν απαιτείται η ανάγκη για ένα πρόσθετο εργαλείο.
Επίσης, η χρήση πολλαπλών συσκευών που στοχεύουν τις ίδιες ανησυχίες μπορεί να μην είναι πολύ χρήσιμη. Δεν θέλετε να σοκάρετε το δέρμα με πάρα πολλά. Οι περισσότερες από τις συσκευές που συζητήθηκαν παραπάνω απαιτούν τη χρήση τους μία ή δύο φορές την εβδομάδα και θα πρέπει να είναι εύκολο να ενσωματωθούν στη ρουτίνα σας.

Είναι πάντα καλύτερο να συζητάτε με τον δερματολόγο σας εάν έχετε οποιαδήποτε ανησυχία για μια συγκεκριμένη συσκευή ή εργαλείο. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείται συσκευή πάνω από σπασμένο δέρμα ή εάν έχετε ενεργές δερματικές παθήσεις.

Οι έξυπνες συσκευές ομορφιάς έχουν προχωρήσει πολύ και έχουν κάνει πραγματικότητα την επίτευξη υγιούς, νεανικού δέρματος στις ανέσεις του σπιτιού. Ωστόσο, δεν δημιουργούνται όλες οι συσκευές ίσες. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ερευνήσει το εργαλείο και την εταιρεία προτού επενδύσετε χρόνο και χρήμα.

Πηγές

Διαβάστε επίσης...

Η μοναξιά μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου

Η μοναξιά μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου

Το επίπεδο μοναξιάς σε καρκινοπαθείς αυξάνει τον κίνδυνο θνησιμότητας, σύμφωνα με μια μελέτη.

Περισσότερα
Η υπέρταση στην έγκυο επηρεάζει την εξυπνάδα του παιδιού

Η υπέρταση στην έγκυο επηρεάζει την εξυπνάδα του παιδιού

Η υπέρταση στην έγκυο επηρεάζει την εξυπνάδα του παιδιού

Περισσότερα
Τα Συμπτώματα Της Νευρικής Ανορεξίας!

Τα Συμπτώματα Της Νευρικής Ανορεξίας!

Τα Συμπτώματα Της Νευρικής Ανορεξίας!, υγεία και γνώση

Περισσότερα