Κρέμα νύχτας - Κρέμες ομορφιάς

Κρέμα νύχτας - Κρέμες ομορφιάς

Κρέμα νύχτας - Κρέμες ομορφιάς

…Ενώ εσείς κοιμάστε, οι κρέμες δουλεύουν

Οι δερματολόγοι το επιβεβαιώνουν: ενώ εσείς κοιμάστε, οι κρέμες εργάζονται εντατικά και καταπολεμούν τις ρυτίδες, την κυτταρίτιδα και τα πρηξίματα. Διαβάστε λοιπόν γιατί ο ύπνος δεν είναι χαμένος χρόνος!

Όταν είστε ξαπλωμένη, το δέρμα σας οξυγονώνεται καλύτερα και αποβάλλονται πιο αποτελεσματικά οι άχρηστες ουσίες. Αυτό συμβαίνει γιατί η στάση αυτή ευνοεί την καλύτερη ροή αίματος προς το κεφάλι σε σχέση με την όρθια στάση. Γι’ αυτό και όταν σηκώνεστε το πρωί, η επιδερμίδα σας δείχνει πιο ξεκούραστη. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το δέρμα έχει αιματωθεί και έχει τραφεί εντατικά, με αποτέλεσμα οι ιστοί να δείχνουν πιο σφριγηλοί και λείοι. Επιπλέον, τη νύχτα οι ελεύθερες ρίζες αποβάλλονται καλύτερα σε σχέση με τη μέρα κατά τη διάρκεια της οποίας τείνουν να συσσωρεύονται εξαιτίας της επίθεσης των εξωτερικών παραγόντων.

 

Ο ρόλος της ύπνου

Ο αναζωογονητικός ρόλος του ύπνου έχει ληφθεί υπόψιν από τους επιστήμονες που ασχολούνται με τις έρευνες των καλλυντικών. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, μην έχοντας να προστατευθεί απέναντι στο νέφος και τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, το δέρμα εργάζεται με μοναδικό στόχο την αναζωογόνησή του και γι’ αυτό γίνεται ιδιαίτερο δεκτικό στις περιποιήσεις. Με δεδομένο ότι η επιδερμίδα δεν διαταράσσεται τη νύχτα από τις κινήσεις του προσώπου, επιταχύνεται ο μεταβολισμός των κυττάρων της και αποκαθίστανται οι βλάβες που έχει υποστεί κατά τη διάρκεια της μέρας.

 

Σημειώστε ότι για την καλύτερη ανανέωση των κυττάρων της επιδερμίδας, η θερμοκρασία της κρεβατοκάμαρας θα πρέπει να είναι δροσερή και ο αέρας ελαφρώς υγρός, γιατί διαφορετικά το δέρμα αφυδατώνεται.

 

Αποτελεσματικότητα στη δράση

Οι αντιγηραντικές κρέμες καθώς και αυτές που προορίζονται για την περιοχή γύρω από τα μάτια, επωφελούνται από αυτήν την κατάσταση χαλάρωσης. Την ίδια στιγμή, τα καλλυντικά κατά της κυτταρίτιδας δρουν πιο αποτελεσματικά καταπολεμώντας τη συσσώρευση λίπους και υγρών, τα οποία κυκλοφορούν με μικρότερη ευκολία εξαιτίας της ξαπλωτής στάσης.

 

Τι έχουν δείξει σχετικές έρευνες

Αξίζει να σημειωθεί ακόμα ότι, σύμφωνα με μελέτες που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου συνεδρίου της Εταιρίας Ιατρικής του Ύπνου στο Γουέστσεστερ των Ηνωμένων Πολιτειών, όσοι κοιμούνται λίγες ώρες, κινδυνεύουν με παραπανίσια κιλά. Αυτό συμβαίνει γιατί η ελλιπής ξεκούραση συνεπάγεται με περιορισμένη παραγωγή λεπτίνης (η ορμόνη που κόβει την όρεξη) και αυξημένη παραγωγή γρελίνης (η ορμόνη που την ανοίγει). Ωστόσο, ούτε ο υπερβολικός ύπνος αποτελεί λύση. Όσοι επιθυμούν να παραμείνουν σε φόρμα, θα πρέπει να ξεκουράζονται 7-9 ώρες κάθε βράδυ. Άλλες έρευνες, τέλος, έχουν δείξει ότι ο καλός ύπνος συμβάλλει στη διέγερση του πνεύματος, όπως επίσης και στην τόνωση της μνήμης.

 

Υιοθετήστε καλή στάση κατά τη διάρκεια του ύπνου, προσπαθήστε να μην κοιμάστε στο πλάι, γιατί αυξάνονται οι πιθανότητες να ξυπνήσετε το επόμενο πρωί με «στραπατσαρισμένο» πρόσωπο.

Διαβάστε επίσης...

Να Πώς Θα Σταματήσεις Τη Συνεχή Γκρίνια!

Να Πώς Θα Σταματήσεις Τη Συνεχή Γκρίνια!

Πώς Θα Σταματήσεις Τη Συνεχή Γκρίνια ;

Περισσότερα
«Σβήσε το φως αγάπη μου, αισθάνομαι πολύ χοντρή…»

«Σβήσε το φως αγάπη μου, αισθάνομαι πολύ χοντρή…»

«Σβήσε το φως αγάπη μου, αισθάνομαι πολύ χοντρή…»

Περισσότερα
Οι γυναίκες παντρεύονται άντρες που μοιάζουν στον πατέρα τους

Οι γυναίκες παντρεύονται άντρες που μοιάζουν στον πατέρα τους

Οι γυναίκες παντρεύονται άντρες που μοιάζουν στον πατέρα τους

Περισσότερα