Μανιτάρι του χιονιού - τα οφέλη για το δέρμα, τρόπος χρήσης

Μανιτάρι του χιονιού - τα οφέλη για το δέρμα, τρόπος χρήσης

Μανιτάρι του χιονιού - τα οφέλη για το δέρμα, τρόπος χρήσης

Με μια ματιά στα συστατικά πολλών φυσικών προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας, θα βρείτε ένα λειτουργικό μανιτάρι να κρύβεται ανάμεσα στα άλλα. Το μανιτάρι του χιονιού είναι ένα συστατικό που έχει καταφέρει να κλέψει το μερίδιο του από τα φώτα της δημοσιότητας. Ας διερευνήσουμε εάν η χρήση αυτού του μύκητα με μυστικιστική εμφάνιση αξίζει τη διαφημιστική εκστρατεία και αν αξίζει να δοκιμάσετε τα προϊόντα που τον περιέχουν.
 

Τα οφέλη των μανιταριών χιονιού

Το μανιτάρι του χιονιού είναι πιο γνωστό στον επιστημονικό κόσμο με το βοτανικό του όνομα, Tremella fuciformis. Ονομάζεται «μαγνήτης υγρασίας» επειδή συγκρατεί τεράστιες ποσότητες υγρασίας και είναι ένα εξαιρετικό ενυδατικό συστατικό. Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι η τρέμελα δρα πολύ παρόμοια με το υαλουρονικό οξύ απορροφώντας και συγκρατώντας την υγρασία στο δέρμα. Αυτό το καθιστά μια πολύτιμη προσθήκη σε προϊόντα που καταπολεμούν το ξηρό δέρμα και τις σχετικές παθήσεις όπως η ροδόχρου ακμή, το έκζεμα και η ακμή.

Είναι επίσης εξαιρετικό για το ευαίσθητο δέρμα, καθώς μπορεί να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες και να μειώσει τη φλεγμονή. Μια πρόσφατη μελέτη διερεύνησε τον ρόλο ορισμένων χημικών ενώσεων που βρίσκονται στον μύκητα του χιονιού στην καταπολέμηση της φλεγμονής και του οξειδωτικού στρες των μακροφάγων. Διαπίστωσαν ότι συγκεκριμένοι πολυσακχαρίτες Tremella μείωσαν σημαντικά την έκφραση των χημικών σηματοδοτικών ουσιών που έπαιξαν ουσιαστικό ρόλο στη φλεγμονώδη οδό. Η ικανότητα αυτού του πανίσχυρου μανιταριού να καταπολεμά τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες το βοηθά να επιδιορθώσει τον φραγμό του δέρματος.

Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του μύκητα με μυστικιστική εμφάνιση είναι η ικανότητά του να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Molecular Medicine Reports μελέτησε την ικανότητα των μανιταριών του χιονιού να ανακουφίζουν τις δερματικές ασθένειες που σχετίζονται με το οξειδωτικό στρες και τη γήρανση. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι πολυσακχαρίτες στο μανιτάρι του χιονιού θα μπορούσαν να προστατεύσουν τους ινοβλάστες και να αποτρέψουν τον πρόωρο θάνατό τους, οδηγώντας έτσι στην παραγωγή κολλαγόνου και μειώνοντας τα σημάδια γήρανσης στο δέρμα.

Το μανιτάρι του χιονιού έχει επίσης την ικανότητα να σταματήσει την παραγωγή μελανίνης, η οποία είναι η βάση για πολλές δερματικές διαταραχές υπερμελάγχρωσης όπως φακίδες, μεταφλεγμονώδης υπερμελάγχρωση και ανομοιόμορφος τόνος δέρματος που σχετίζεται με βλάβες από τον ήλιο και γήρανση. Το μανιτάρι του χιονιού είναι μια εξαιρετική πηγή kojic acid - μια χημική ένωση που αναστέλλει την τυροσινάση - το βασικό ένζυμο της οδού μελάγχρωσης. Αυτό κάνει τον μύκητα του χιονιού απαράμιλλο στην ικανότητά του να φωτίζει και να φωτίζει το δέρμα.

Πώς πρέπει να χρησιμοποιείτε τα μανιτάρια του χιονιού στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας;

Δεδομένου ότι το μανιτάρι του χιονιού είναι πολύ απαλό με το δέρμα, οι περισσότεροι τύποι δέρματος (συμπεριλαμβανομένων εκείνων με ευαίσθητο δέρμα) μπορούν να απολαύσουν τη χρήση του σε διάφορα προϊόντα περιποίησης δέρματος. Από καθαριστικά, τονωτικά και ορούς μέχρι ενυδατικές μάσκες προσώπου, αυτό το συστατικό επιδεικνύεται σχεδόν σε όλα τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σήμερα.

Αυτό το συστατικό συνδυάζεται καλά με άλλα στην περιποίηση της επιδερμίδας σας και μπορεί να προστεθεί στην πρωινή ή βραδινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Μπορεί να είναι σχεδόν αδύνατο να βρείτε ένα τέλειο συστατικό περιποίησης που να ενυδατώνει το δέρμα σας και να διατηρεί τη σωστή ποσότητα φυσικού ελαίου είναι σχεδόν αδύνατο. Ο μύκητας του χιονιού καταπραΰνει αυτό το πρόβλημα και μπορεί να ενσωματωθεί με ασφάλεια με βάση την φροντίδα του δέρματος που στοχεύετε να στοχεύσετε. Ο μύκητας του χιονιού ενυδατώνει το δέρμα σας και βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας στο δέρμα, έτσι ώστε το δέρμα σας να μπορεί να διατηρήσει το υγιές επίπεδο ισορροπίας νερού και λιπαρότητας.
Ενσωματώνετε τα μανιτάρια του χιονιού στη ρουτίνα σας

Ακολουθούν μερικά σημεία που πρέπει να θυμάστε για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη χρήση του μανιταριού χιονιού στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας:

  • Καθαριστικό. Η χρήση αυτού του συστατικού σε ένα προϊόν καθαρισμού μπορεί να είναι χρήσιμη, αλλά δεν θα σας επιτρέψει να αξιοποιήσετε όλα τα οφέλη.
  • Ενυδατική κρέμα. Η χρήση μανιταριών χιονιού σε προϊόντα που στοχεύουν στην ενυδάτωση του δέρματος θα είναι πολύ ευεργετική.
  • Παρασκευή. Αντί να εφαρμόζετε ορούς και κρέμες που περιέχουν το μανιτάρι του χιονιού απευθείας στο δέρμα, εφαρμόστε το προϊόν σε προ-βρεγμένο δέρμα.

Ένας απλός τρόπος για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό που έχετε είναι να καθαρίσετε καλά το πρόσωπό σας για να αφαιρέσετε τυχόν μακιγιάζ ή βρωμιά, να εφαρμόσετε ένα τονωτικό (προαιρετικό) και να εφαρμόσετε απευθείας την ενυδατική κρέμα ενώ το δέρμα είναι ακόμα υγρό. Αυτό θα αποτρέψει την περαιτέρω ξήρανση του δέρματος και θα βοηθήσει στη διατήρηση της υγρασίας. Για να δείτε τυχόν ορατά αποτελέσματα, συνιστάται η χρήση ενός προϊόντος για περίοδο τουλάχιστον 8-12 εβδομάδων. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι έχετε πραγματοποιήσει ένα patch test πριν δοκιμάσετε οποιοδήποτε νέο προϊόν και διακόψτε τη χρήση αμέσως εάν αναπτύξετε ευαισθησίες με την εφαρμογή του.

Υπάρχουν κίνδυνοι;

Δεν υπάρχουν γνωστές παρενέργειες από την εφαρμογή προϊόντων που περιέχουν μανιτάρια χιονιού. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη σχετικά με την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια ενός απολυμαντικού χεριών με μανιτάρια χιονιού διαπίστωσε ότι η σύνθεση παρείχε καλύτερη ενυδάτωση και ήταν εξίσου αποτελεσματική με την αντίστοιχη που δεν είχε τον μύκητα του χιονιού. Επιπλέον, το μανιτάρι χιονιού χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην κινεζική ιατρική για τα οφέλη της για την υγεία, όπως η βελτίωση της υγείας του εγκεφάλου, της καρδιάς, του δέρματος και του ανοσοποιητικού, καθώς είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και πολυσακχαρίτες. Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι τα περισσότερα από τα υποτιθέμενα οφέλη υποστηρίζονται μόνο από μελέτες σε δοκιμαστικούς σωλήνες και σε ζώα.

Σήμερα, όλο και περισσότερες μάρκες περιποίησης δέρματος συμπεριλαμβάνουν μανιτάρια tremella στα προϊόντα περιποίησης δέρματος κατά της γήρανσης και θα τα βρείτε σε μια μεγάλη γκάμα ενυδατικών και ορών προσώπου. Όπως πολλά άλλα φαρμακευτικά μανιτάρια, αυτά τα όμορφα και μοναδικά μανιτάρια περιέχουν αντιφλεγμονώδεις, αντικαρκινικές, αντιοξειδωτικές, ανοσοδιεγερτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες. Η αξιοσημείωτη ικανότητα τους να συγκρατούν το νερό τα καθιστά μοναδικά και αποτελούν μια καλή επιλογή συστατικού για την ενυδάτωση και την ανανέωση του δέρματος.

Μελέτες

  1. Analytical cellular pathology. Tremella fuciformis Polysaccharides Attenuate Oxidative Stress and Inflammation in Macrophages through miR-155.
  2. Molecular medicine reports. Tremella fuciformis polysaccharide suppresses hydrogen peroxide-triggered injury of human skin fibroblasts via upregulation of SIRT1.
  3. Medicina. Effects of beta-glucans on the immune system.
  4. Oncology letters. Tremellapolysaccharides inhibit cellular apoptosis and autophagy induced by Pseudomonas aeruginosa lipopolysaccharide in A549 cells through sirtuin 1 activation.

Επιστημονική Ομάδα του Υγεία & Ευεξία

Διαβάστε επίσης...

Για Να Μη Μυρίζει Ο Χώρος Σας Τσιγάρο

Για Να Μη Μυρίζει Ο Χώρος Σας Τσιγάρο

Τι να κάνετε Για Να Μη Μυρίζει Ο Χώρος Σας Τσιγάρο

Περισσότερα
Είστε Συλλέκτης; Δείτε Τα Οφέλη Που Έχει Για Εσάς Η Αγαπημένη Σας Ασχολία!
Σταφύλι : Πολύτιμο σαν το μητρικό γάλα

Σταφύλι : Πολύτιμο σαν το μητρικό γάλα

Σταφύλι : Οι ευεργετικές του ιδιότητες

Περισσότερα