Πέντε κόλπα για να καθαρίζετε σωστά το δέρμα σας

Πέντε κόλπα για να καθαρίζετε σωστά το δέρμα σας

Πέντε κόλπα για να καθαρίζετε σωστά το δέρμα σας

Δε χρειάζεται να αγοράζετε πανάκριβα προϊόντα για να καθαρίζετε σωστά το δέρμα σας. Αν και δε μπορούμε ν’ αρνηθούμε πως είναι αρκετά χρήσιμα, υπάρχει και άλλη βασική φροντίδα που μπορείτε να εφαρμόσετε.

Το δέρμα συσσωρεύει υπολείμματα τα οποία συχνά δεν μπορούμε να τα δούμε. Ιδρώτας, έκθεση σε μολυσμένα περιβάλλοντα, σκόνη, και άλλοι παράγοντες μπορούν να οδηγήσουν σε ατέλειες.

Γιατί είναι σημαντικό να καθαρίζετε το δέρμα σας;

Πέραν από την αισθητική πλευρά, ο σωστός καθαρισμός του δέρματός σας είναι σημαντικός για την υγεία σας. Αν και δεν το παρατηρείτε πάντα, τα υπολείμματα συσσωρεύονται στην επιφάνεια του δέρματος. Για την ακρίβεια, λάδι και βρωμιά μαζεύονται στο δέρμα και μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα όπως ακμή.

Από την άλλη, τα υπολείμματα δημιουργούν ένα φιλικό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μολύνσεις.

Άλλα οφέλη του καθαρισμού του δέρματος:

  • Αποτροπή πρόωρης γήρανσης,
  • Μείωση παραγωγής λαδιού,
  • Απομάκρυνση νεκρών κυττάρων του δέρματος και ακαθαρσιών,
  • Αναγέννηση ιστών και αύξηση οξυγόνωσης,
  • Αύξηση υγρασίας και φρεσκάδας,
  • Λείο και νεανικό δέρμα.

Πέντε κόλπα για να καθαρίζετε σωστά το δέρμα σας

1. Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο σαπούνι

Η επιλογή του σαπουνιού εξαρτάται από τον τύπο δέρματος.

Για πολλά χρόνια, μελέτες έδειξαν ότι η χρήση συμβατικών σαπουνιών μπορεί να επηρεάσει την υγεία του δέρματος. Εξαιτίας των συστατικών τους, μπορούν να αλλοιώσουν το pH του δέρματος, αφαιρώντας φυσικά έλαια και υγιεινά βακτήρια.

Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιείτε ήπια σαπούνια, κατά προτίμηση όσα φτιάχνονται με φυσικά συστατικά. Οι φόρμουλές τους είναι πιο ήπιες από τα αρωματικά σαπούνια και δεν αλλοιώνουν το κάπως όξινο pH του δέρματος.

Μην ξεχνάτε να τα ξεβγάζετε με κρύο νερό.

2. Κάντε απολέπιση για να καθαρίζετε σωστά το δέρμα σας

Τα απολεπιστικά έχουν γίνει αρκετά δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Για την ακρίβεια, έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ρουτίνας ομορφιάς πολλών ανθρώπων επειδή καθαρίζουν το δέρμα από τις ακαθαρσίες.

Χάρη στην κοκκώδη υφή τους, βοηθούν στην απελευθέρωση των επίμονων υπολειμμάτων που τα ήπια σαπούνια δε μπορούν ν’ αφαιρέσουν. Έχουν και στυπτική δράση, που σημαίνει ότι ελαχιστοποιούν την υπερβολική συσσώρευση σμήγματος. Γι’ αυτό, είναι βοηθητικά στην καταπολέμηση της ακμής και των μαύρων στιγμάτων.

Αν όμως δεν έχετε κάποιο εμπορικό απολεπιστικό διαθέσιμο;

Μπορείτε να φτιάξετε ένα με φυσικά συστατικά:

  • Απλώς συνδυάστε ένα κοκκώδες συστατικό, όπως ζάχαρη ή κόκκους καφές, με ένα ενυδατικό όπως έλαιο καρύδας ή μέλι.
  • Αφότου φτιάξετε μια παχιά πάστα, εφαρμόστε τη στο δέρμα σας με απαλές, κυκλικές κινήσεις και αφήστε τη για τρία με πέντε λεπτά.
  • Έπειτα, ξεβγάλετε με κρύο νερό.

3. Χρησιμοποιήστε καθαριστικά με βάση το λάδι

Τα καθαριστικά με βάση το λάδι είναι τέλεια για το δέρμα και την αφαίρεση μακιγιάζ.

Προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα στον καθαρισμό του δέρματος. Χάρη στη σύνθεσή τους, παγιδεύουν τα υπολείμματα και απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα που μαζεύονται στην επιδερμίδα. Επίσης, δεν αλλοιώνουν τα φυσικά φράγματα που έχει το δέρμα για το λάδι, ούτε τα επίπεδα pH του.

Για την ακρίβεια, τα εμπορικά προϊόντα αφαίρεσης μακιγιάζ περιέχουν συνήθως έλαια επειδή βοηθούν στην απομάκρυνση σωματιδίων μακιγιάζ τα οποία κολλούν σε περιοχές όπως τα μάτια, τα μάγουλα, και οι βλεφαρίδες.

Ποια είναι τα καλύτερα φυσικά έλαια;

Αν προτιμάτε φυσικά έλαια για να καθαρίζετε σωστά το δέρμα σας, τότε επιλέξτε ελιάς, αμυγδάλου, ή καρύδαςΊσως σας αρέσει και το λάδι από σπόρο σταφυλιού, το λάδι αβοκάντο, ή το λάδι αργκάν.

4. Να εφαρμόζετε συχνά μάσκες προσώπου

Σε αντίθεση με την καθημερινή σας ρουτίνα καθαρισμού, θα πρέπει να εφαρμόζεστε μάσκες προσώπου μια φορά την εβδομάδα.

Η εφαρμογή τους είναι ένας ακόμη εξαίσιος τρόπος για να καθαρίζετε σωστά το δέρμα σας. Είτε είναι εμπορικές είτε φυσικές, η χρήση τους διευκολύνει την απομάκρυνση βρωμιάς και σμήγματος από τους φραγμένους πόρους. Επίσης, ενυδατώνουν τους ιστούς και βοηθούν στη διόρθωση των ατελειών.

Βιβλιογραφία : meygeia.gr

Διαβάστε επίσης...

Ελέγξτε τα νεύρα σας
Πώς Να Επιλέξω Την Κατάλληλη Baby Sitter Για Το Παιδί Μου;

Πώς Να Επιλέξω Την Κατάλληλη Baby Sitter Για Το Παιδί Μου;

Πώς Να Επιλέξω Την Κατάλληλη Baby Sitter Για Το Παιδί Μου;

Περισσότερα
Όταν μαυρίσω μπορώ να κάτσω όση ώρα θέλω στον ήλιο;

Όταν μαυρίσω μπορώ να κάτσω όση ώρα θέλω στον ήλιο;

Για κανένα λόγο δεν μπορούμε να καθόμαστε εκτεθειμένοι στον ήλιο.

Περισσότερα