Σπέρμα σολομού: η τελευταία τάση στην αντιγήρανση

Σπέρμα σολομού: η τελευταία τάση στην αντιγήρανση

Σπέρμα σολομού: η τελευταία τάση στην αντιγήρανση

Το DNA του σπέρματος σολομού είναι σε τάση στα συστατικά K-beauty. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η K-beauty αναλαμβάνει γρήγορα τη βιομηχανία περιποίησης δέρματος, με νέα προϊόντα και μοντέρνα συστατικά να εισάγονται καθημερινά στα κύρια μέσα ενημέρωσης και τις αίθουσες περιποίησης των ΗΠΑ. Ένα από τα νεότερα συστατικά που κερδίζει δημοτικότητα για τα οφέλη του για το δέρμα του είναι μια απίθανη πηγή... DNA σπέρματος σολομού.

Το συστατικό αυτό κερδίζει φήμη στην αγορά περιποίησης δέρματος της Νότιας Κορέας, με τις μάρκες να χρησιμοποιούν το συλλεγμένο DNA σε σκευάσματα προϊόντων. Αυτό το μοναδικό πρόσθετο έχει βρεθεί ότι αυξάνει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων, καθιστώντας το ιδανικό για θεραπείες αντιγήρανσης.

Ενώ το DNA του σπέρματος σολομού έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλαπλών ερευνητικών μελετών, δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί ως αποτελεσματικό συστατικό φροντίδας του δέρματος. Αυτό δεν εμπόδισε τις εταιρείες ομορφιάς να δοκιμάσουν το πρόσθετο σε νέα σκευάσματα.

Τι είναι το DNA του σπέρματος σολομού;

Το pdrn του σολομού, που σημαίνει πολυδεοξυριβονουκλεοτίδια, είναι DNA σπέρματος που προέρχεται πιο συχνά από πέστροφα σολομού ή σολομό τσάμπου. Το πρόσθετο λειτουργεί στοχεύοντας μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη που, όταν διεγείρεται, προάγει την επούλωση.

Η αναφερόμενη αιτιολογία για τη θέση των όρχεων είναι ότι η περιοχή των γεννητικών οργάνων περιέχει μεγάλη ποσότητα DNA που διευκολύνει την εξαγωγή και τη χρήση σε σκευάσματα. Το DNA του σολομού είναι παρόμοιο με τον άνθρωπο, επομένως έχει αυξημένη συμβατότητα με την κυτταρική λειτουργία. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μικρότερη πιθανότητα για ανεπιθύμητες ενέργειες με το δέρμα.

Οφέλη για το δέρμα

Σύμφωνα με ειδικούς ομορφιάς και έρευνες, το DNA του σπέρματος σολομού παρέχει αναγεννητικές, αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις στο δέρμα. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Cosmetic Chemists ανακάλυψε ότι το συστατικό βελτίωσε την ελαστικότητα του δέρματος και τα επίπεδα κολλαγόνου για τη γήρανση του δέρματος.

Όταν χρησιμοποιείται σε σκευάσματα περιποίησης δέρματος, που συχνά βρίσκονται σε κορεατικά προϊόντα περιποίησης δέρματος, το συστατικό μπορεί επίσης να μειώσει τη φλεγμονή και να επιδιορθώσει το φράγμα υγρασίας. Το DNA του σπέρματος σολομού είναι δημοφιλές στην Κορέα επειδή παρέχει «ανθεκτικότητα και δύναμη» στο δέρμα.

Τύποι δέρματος

Ενώ το συστατικό μπορεί να είναι ευεργετικό για αντιγηραντικές και αντιφλεγμονώδεις φόρμουλες, υπάρχουν μερικοί χρήστες που πρέπει να αποφύγουν. Όποιος έχει αλλεργία στα ψάρια ή που καταναλώνει vegan διατροφή θα πρέπει να αποφεύγει προϊόντα με DNA σπέρματος σολομού.

Η χρήση αυτού του συστατικού σε προϊόντα έχει βρεθεί ότι βοηθά το φλεγμονώδες δέρμα, αλλά δεν αποτελεί θεραπεία για τα ενεργά ξεσπάσματα. Αντίθετα, θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε ξηρό δέρμα ή δέρμα που θα μπορούσε να επωφεληθεί από τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

Σπέρμα σολομού στο σπα

Αυτό το μοντέρνο συστατικό είναι η τέλεια προσθήκη στις αντιφλεγμονώδεις και αντιγηραντικές υπηρεσίες του δέρματος. Είτε ενσωματώνετε το συστατικό μέσω ενός προϊόντος κατά τη διάρκεια μιας περιποίησης προσώπου που στοχεύει τα σημάδια γήρανσης, είτε προϊόντων λιανικής για να βοηθήσετε στη μετέπειτα φροντίδα μεταξύ των θεραπειών, είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει θόρυβο στους πελάτες και θα βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων φροντίδας του δέρματος.

Βιβλιογραφία

 


Επιστημονική Ομάδα του Υγεία & Ευεξία

Διαβάστε επίσης...

ΦΟΒΟΣ, ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ;
Τι συμβαίνει όταν η έμμονη ιδέα γίνεται ψυχαναγκασμός;

Τι συμβαίνει όταν η έμμονη ιδέα γίνεται ψυχαναγκασμός;

«Μήπως έχω ξεχάσει την κουζίνα αναμμένη; Κλείδωσα την εξώπορτα; Τελικά είναι ψυχαναγκαστικές πράξεις;

Περισσότερα
ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 3 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 3 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Παράγοντες που επιτυγχάνουν και που καθυστερούν τη γήρανση

Περισσότερα