Βιταμίνες και ομορφιά

Βιταμίνες και ομορφιά

Βιταμίνες και ομορφιά

 

Η εμφάνισή μας φανερώνει τι είδους υγεία έχουμε. Για να έχουμε λαμπερά μάτια και μαλλιά και καθαρό δέρμα πρέπει να διατρεφόμαστε σωστά λαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες βιταμίνες. Μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνες «ομορφιάς» μπορεί να έχει τα πιο εκπληκτικά αποτελέσματα στην εμφάνιση από τα πιο ακριβά προϊόντα κοσμετολογίας.

 Οι έρευνες που γίνονται τα τελευταία χρόνια φέρνουν στο φως καινούργιες ευεργετικές ιδιότητες των βιταμινών και γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε δεν υπάρχει στις μέρες μας εταιρεία καλλυντικών που να μην περιλαμβάνει στα προϊόντα της κάποια σύνθεση βιταμινών. Η ευεργετική τους επίδραση στην ομορφιά είναι μεγάλη και εμφανής. Πιο συγκεκριμένα:

 

  • Η βιταμίνη Α είναι η βιταμίνη της νεότητας, καθώς συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου, χαρίζοντας έτσι σφριγηλότητα στην επιδερμίδα, διατηρεί τη λάμψη της επιδερμίδας για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, δρα απολεπιστικά στην εξωτερική επιφάνεια της επιδερμίδας και γενικότερα ενισχύει σε μεγάλο βαθμό τις λειτουργίες του μεταβολισμού.
  • Η βιταμίνη C δρα προστατευτικά στο δέρμα, εμποδίζοντας την οξείδωση από τη μολυσμένη ατμόσφαιρα και τον καπνό του τσιγάρου, εμποδίζει την εμφάνιση ελεύθερων ριζών, συμβάλλει στη βελτίωση της μικροκυκλοφορίας, μειώνει το ποσοστό εμφάνισης σκούρων κηλίδων και χαρίζει φωτεινή όψη στην επιδερμίδα.
  • Η βιταμίνη Ε δεσμεύει τις ελεύθερες ρίζες, προστατεύει τα αιμοφόρα αγγεία, προφυλάσσει από τις επικίνδυνες συνέπειες του καπνίσματος, της κατανάλωσης αλκοόλ, της έκθεσης στον ήλιο και του έντονου στρες και καθυστερεί τη γήρανση των κυττάρων.
  • Η βιταμίνη Κ δρα αποτελεσματικά ενάντια στην εμφάνιση ακμής
  • Η βιταμίνη Η προφυλάσσει από τη δημιουργία ρυτίδων

 

Διαβάστε επίσης...

Πώς θα «επιβιώσουμε ψυχικά» από οικονομική κρίση

Πώς θα «επιβιώσουμε ψυχικά» από οικονομική κρίση

Η οικονομική κρίση πλήττει σοβαρά την ψυχική υγεία, πως να την αντιμετωπίσετε

Περισσότερα
Κάντε Το Σπίτι Σας Να Μυρίζει Κανέλα Και Βανίλια!

Κάντε Το Σπίτι Σας Να Μυρίζει Κανέλα Και Βανίλια!

Κάντε Το Σπίτι Σας Να Μυρίζει Κανέλα Και Βανίλια

Περισσότερα
4 Tips Με Άργιλο Για Τέλεια Ομορφιά