Άσκηση για αρχάριους

Άσκηση για αρχάριους

Άσκηση για αρχάριους

Αποφασίσαμε να εντάξουμε την άσκηση στην καθημερινότητά μας και αναρωτιόμαστε τι πρέπει να προσέχουμε και ποιες ασκήσεις να προτιμήσουμε; Είμαστε αρχάριοι και ψάχνουμε τις σωστές κατευθύνσεις;

Στην περίπτωση που προγραμματίζουμε να ασχοληθούμε με τη γυμναστική για πρώτη φορά, είναι σημαντικό να έχουμε υπόψη μας ορισμένες χρήσιμες συμβουλές, αλλά και ένα ενδεικτικό πρόγραμμα γυμναστικής για το πρώτο διάστημα.

Συμβουλές για δυνατό ξεκίνημα χωρίς απρόοπτα!

1. Κάνουμε τσεκ-απ: Είναι σημαντικό να συμβουλευτούμε τον γιατρό μας πριν ξεκινήσουμε οποιαδήποτε μορφή άσκησης.

2. Θέτουμε ρεαλιστικούς στόχους: Εάν, για παράδειγμα, ο στόχος μας είναι να τρέξουμε 5 χιλιόμετρα, θα πρέπει να ξεκινήσουμε από πολύ μικρότερες αποστάσεις και να φτάσουμε σε αυτόν σταδιακά, μετά από πολλές προπονήσεις.

3. Ενυδατωνόμαστε: Η επαρκής ενυδάτωση πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση θα μας βοηθήσει να ανακάμψουμε και θα μας προετοιμάσει για την επόμενη προπόνηση.

4. Φροντίζουμε τη διατροφή μας: Μια ισορροπημένη διατροφή, η οποία περιέχει όλες τις ομάδες τροφίμων, είναι απαραίτητη για να διατηρήσουμε την ενέργειά μας σε φυσιολογικά επίπεδα και να αντεπεξέλθουμε στην προπόνησή μας.

5. Προθέρμανση: Η προθέρμανση θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε τραυματισμούς, αλλά και να βελτιώσουμε την αθλητική μας απόδοση. Πριν την προπόνηση, λοιπόν, εκτελούμε μερικές απλές ασκήσεις χεριών και ποδιών, όπως οι εκτάσεις και οι προβολές. Εναλλακτικά, ξεκινάμε με πιο ήπιες ασκήσεις της προπόνησης που σκοπεύουμε να κάνουμε. Για παράδειγμα, περπατάμε πριν τρέξουμε.

6. Αποθεραπεία: Μετά την προπόνηση, είναι σημαντικό να αφιερώσουμε μερικά λεπτά στην αποθεραπεία, ούτως ώστε να επανέλθει η αναπνοή μας και να μειωθούν οι πιθανότητες μυϊκών πόνων.Μερικές ιδέες αποθεραπείας περιλαμβάνουν χαλαρό περπάτημα μετά από έντονη αερόβια άσκηση ή διατάσεις μετά από προπόνηση με αντιστάσεις.

7. Ακούμε το σώμα μας: Εφόσον αισθανθούμε δυσφορία, πόνο ή ενόχληση κατά την άσκηση, οφείλουμε να σταματήσουμε και να ξεκουραστούμε.

Διαβάστε επίσης...

Κρεμμύδια: Τα πολλαπλά τους οφέλη για την υγεία

Κρεμμύδια: Τα πολλαπλά τους οφέλη για την υγεία

Τα συστατικά που περιέχουν τα κρεμμύδια έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση.

Περισσότερα
Η ασπαρτάμη και η επικινδυνότητά της

Η ασπαρτάμη και η επικινδυνότητά της

Η ασπαρτάμη και η επικινδυνότητά της

Περισσότερα
Το Κολύμπι Θεραπεύει