Γιατί να ξεκινήσω χορό;

Γιατί να ξεκινήσω χορό;

Γιατί να ξεκινήσω χορό;

14 λόγοι για να ξεκινήσετε χορό

1. Ο χορός είναι εξαιρετική γυμναστική και “εύκολος” τρόπος για να μείνετε σε φόρμα.

Απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, ύψους, βάρους και μετατρέπει την άσκηση σε διασκέδαση. Αν λοιπόν το γυμναστήριο σας φαίνεται βαρετό, ίσως ο χορός είναι μια ευχάριστη λύση για να μην χάσετε την φόρμα σας.

2. Ανακούφιση από το στρες

Όχι μόνο θα απελευθερωθούν οι ενδορφίνες σας, αλλά θα περάσετε μία ώρα χωρίς να σκέφτεστε και να αναλύετε καταστάσεις. Είναι πολύ σημαντικό να προσφέρετε στο μυαλό σας τη δυνατότητα να ξεχαστεί από τα καθημερινά άγχη και στο σώμα σας τη δυνατότητα να κινηθεί και να εκτονωθεί.

3. Ο χορός μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες, να χάσετε κιλά και να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας.

4. Άσκηση

Ο χορός αποτελεί την πιο διασκεδαστική μορφή άσκησης. Ξεχάστε τον διάδρομο και τα όργανα γυμναστικής και αφεθείτε στον ρυθμό! Όση ώρα χορεύετε, το σώμα σας γυμνάζεται και καίει θερμίδες.

5. Εκτός βέβαια από την εξωτερική εμφάνιση ο χορός βοηθάει σημαντικά και στην υγεία.

Στην βελτίωση της καρδιοαγγειακής κατάστασης, στην ενίσχυση – ενδυνάμωση των μυών, στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος, στην μείωση της αρτηριακής πίεσης -μειώνοντας παράλληλα και τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου– αλλά και άλλες πολλές θετικές συνέπειες που έχει ο χορός στην υγεία μας!

6. Ο χορός βελτιώνει την στάση του σώματος και την ισορροπία.

Βοηθάει να έχουμε καλύτερο έλεγχο του σώματος και να κινούμαστε με ισορροπία και χάρη.

7. Ο χορός ενισχύει σημαντικά την καλή κατάσταση των οστών και των αρθρώσεων.

Η συνεχόμενη μεταφορά βάρους από το ένα πόδι στο άλλο έχει αποδειχτεί πολύ καλή άσκηση καθώς αυξάνει την οστική πυκνότητα –χωρίς να επιβαρύνει όπως πχ τα βάρη στο γυμναστήριο- και μειώνει τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης.

Πέρα όμως από την υγεία ο χορός βοηθάει σημαντικά και στον ψυχισμό μας.

8. Αυτοπεποίθηση

Ειλικρινά, τι μπορεί να είναι πιο άβολο για ένα άτομο από το να στέκεται μπροστά από μια ομάδα αγνώστων και να χορεύει; Μόλις το ξεπεράσετε αυτό, όμως, και δείτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη να εκτελεί τα βήματα σωστά, θα νιώσετε σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

Το πιο απλό και εύστοχο παράδειγμα είναι η αυτοπεποίθηση που νοιώθει ο καθένας μετά την επίτευξη κάποιου στόχου. Ο στόχος μπορεί να είναι μια σειρά από βήματα, ή μια πρωτιά σε έναν αγώνα. Ανεξάρτητα όμως από τους στόχους που θέτει ο καθένας, η χαρά της επίτευξης του στόχου είναι ίδια για όλους.

9. Νέοι φίλοι

Όλοι είσαστε εκεί για να περάσετε όμορφα και να αποφορτιστείτε. Αυτές οι συνθήκες δημιουργούν το ιδανικό κλίμα για να δημιουργηθούν νέες γνωριμίες και -γιατί όχι;- νέες φιλίες.

Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσεις νέους ανθρώπους και να γίνεις μέλος μιας ομάδας. Ο χορός βοηθάει πολύ στην κοινωνικοποίηση τόσο στις μικρότερες ηλικίες όσο και μεγαλώνοντας. Είτε αυτό είναι στα πλαίσια ενός τμήματος σε μια σχολή χορού, είτε το Σάββατο το βράδυ σε ένα latin club.

10. Ο χορός “ανεβάζει” την διάθεση

Είναι παραδεκτό ότι μετά από κάθε σωματική άσκηση, η διάθεση “ανεβαίνει” και αυτό φωτίζει όλη την συμπεριφορά και την σκέψη, απομακρύνοντας έτσι ψυχολογικές ασθένειες της εποχής μας, όπως η κατάθλιψη.

11. Ο χορός θα κρατήσει το μυαλό σας σε εγρήγορση.

Θα βελτιώσει την κυκλοφορία αίματος προς τον εγκέφαλο και θα συμβάλει στην τόνωση της μνήμης.

12. Επαφή με το σώμα σας

Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό όφελος που έχει να σας προσφέρει ο χορός. Ο δάσκαλός σας θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη στάση του σώματός σας, να συνειδητοποιήσετε πώς λειτουργεί το σώμα σας και για πόσα πράγματα είναι ικανό. Πιστέψτε μας, θα εκπλαγείτε με την πρόοδό σας.

13. Tέλος ο χορός συμβάλει στην γενικότερη βελτίωση του τρόπου ζωής μας

Είναι σημαντικό για κάθε άνθρωπο να καταπιάνεται με μια δραστηριότητα. Ιδιαίτερα στις μέρες μας που η καθημερινότητα γίνεται όλο και πιο δύσκολη, πρέπει να μην ξεχνάμε να γεμίζουμε την μέρα μας με “μικρά” πράγματα που μας δίνουν χαρά!

Πηγές : eirini-lagoudaki-dance.webnode.gr
www.vita.gr 

www.proionta-tis-fisis.com

Διαβάστε επίσης...

Τι είναι το Déjà Vu;

Τι είναι το Déjà Vu;

Είχατε ποτέ την αίσθηση ότι έχετε κάνει κάτι ή έχετε περάσει μια νέα κατάσταση στο παρελθόν;

Περισσότερα
Δείτε Τη Ζωή Με Άλλο Μάτι!

Δείτε Τη Ζωή Με Άλλο Μάτι!

Μάθετε να διαχειρίζεστε τα αρνητικά συναισθήματα

Περισσότερα
Λευκή πνευμονία; είναι πραγματική ασθένεια;

Λευκή πνευμονία; είναι πραγματική ασθένεια;

Η αύξηση της παιδικής πνευμονίας, που ονομάζεται «σύνδρομο λευκού πνεύμονα», προκαλείται από γνωστούς ιούς και βακτήρια.

Περισσότερα