Να φάω πρωινό πριν από μια πρωινή προπόνηση;

Να φάω πρωινό πριν από μια πρωινή προπόνηση;

Να φάω πρωινό πριν από μια πρωινή προπόνηση;

Το αν πρέπει να τρώμε πρωινό πριν από την άσκηση το πρωί αποτελεί ένα θέμα που έχει πολυσυζητηθεί.  Κάποιοι λένε ότι είναι σημαντικό, καθώς παρέχει ενέργεια και «καύσιμα» στους μύες μας, ενώ άλλοι πιστεύουν στην προπόνηση με άδειο στομάχι για να καεί περισσότερο λίπος, αν αυτός είναι ο στόχος σας. 

Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες υποστηρίζουν ότι η άσκηση με άδειο στομάχι έχει κάποια οφέλη. Αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, γεγονός που διευκολύνει την απώλεια βάρους, καθώς και τα επίπεδα της αυξητικής ορμόνης, η οποία βοηθά στη δημιουργία μυϊκής μάζας.

Το τρέξιμο με άδειο στομάχι μπορεί επίσης να κάνει το σώμα σας πιο αποτελεσματικό στη χρήση των αποθεμάτων ενέργειας και να σας βοηθήσει να απορροφήσετε τους υδατάνθρακες και τις πρωτεΐνες που τρώτε μετά από μια προπόνηση αντί να τα αποθηκεύσει με τη μορφή λίπους.

Άλλες μελέτες ωστόσο δείχνουν ότι όταν αθλείστε νηστικοί, έχετε μειωμένη απόδοση. Από τη στιγμή που ο οργανισμός δεν έχει «καύσιμα», δεν υπάρχει η απαιτούμενη ενέργεια, η απόδοση πέφτει και άρα καίτε λιγότερες θερμίδες.

Να θυμάστε ότι κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να τσεκάρετε το σώμα σας στη διάρκεια της άσκησης.