Λαδένια Κιμώλου!Μια Εύκολη Και Γρήγορη Νοστιμιά

Λαδένια Κιμώλου!Μια Εύκολη Και Γρήγορη Νοστιμιά

Λαδένια Κιμώλου!Μια Εύκολη Και Γρήγορη Νοστιμιά

Λαδένια (Κιμώλου)

 

½ κιλό λευκό αλεύρι

10 γραμ. μαγιά νωπή

2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

2 μεγάλες ψιλοκομμένες τομάτες

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

 

Διαλύουμε  τη μαγιά σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε  αλεύρι, λίγο αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε, ενώ σταδιακά προσθέτουμε χλιαρό νερό μέχρι να γίνει μαλακό το ζυμάρι. Σκεπάζουμε το ζυμάρι με μια πετσέτα και το αφήνουμε  σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί, το περνάμε με λίγο λάδι και βάζουμε στη μέση το ζυμάρι. Το πιέζουμε με τις παλάμες μας έτσι ώστε να απλώσει και να γεμίσει όλο το ταψί. Πασπαλίζουμε με τα κρεμμύδια και την ψιλοκομμένη τομάτα. Αλατίζουμε όλη την επιφάνεια και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.