Δείτε Αλλαγή Στο Σπίτι Σας, Με Το Feng Shui!

Δείτε Αλλαγή Στο Σπίτι Σας, Με Το Feng Shui!

Δείτε Αλλαγή Στο Σπίτι Σας, Με Το Feng Shui!

Θα πιστεύατε ότι για να ζείτε πιο γαλήνια στο σπίτι σας, αρκεί να αλλάξετε τη θέση ενός επίπλου ή ενός καθρέφτη; Κι όμως, είναι αλήθεια! Όπως αποκαλύπτει το Feng Shui, η θέση κάθε επίπλου και διακοσμητικού παίζει σημαντικό ρόλο για την αρμονική ροή της ζωτικής ενέργειας μέσα σε ένα χώρο και άρα το αίσθημα ευεξίας όσων ζουν σε αυτόν. Διαβάστε λοιπόν τι διδάσκει αυτή η αρχαία ανατολίτικη τέχνη για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που να εκπέμπει γαλήνη, ζεστασιά και όμορφη διάθεση.

Σύμφωνα με το Feng Shui, το σπίτι είναι το μεγαλύτερο σώμα μας. Μία επέκταση του εαυτού μας, που μιλάει για μας, για τον χαρακτήρα, τις ανάγκες και την κατάσταση της υγείας μας. Έτσι λοιπόν μέσα από ένα αρμονικά φτιαγμένο σπίτι, είναι δυνατό να ενισχύσουμε την ψυχική μας ευεξία.

Οι ειδικοί αυτής της αρχαίας ανατολίτικης τέχνης, που γεννήθηκε πριν από 3.000 χρόνια στα πλαίσια αναζήτησης της σωστής τοποθεσίας για τους τάφους των αυτοκρατόρων, εξηγούν ότι κάθε κτίριο διαθέτει τη δική του ενέργεια (το λεγόμενο chi), που επηρεάζει αυτήν των ανθρώπων και των αντικειμένων που τους περιβάλλουν. Καθώς ρέει μέσα στο κτίριο, το chiδιαφοροποιείται ανάλογα με τα σχήματα, τα χρώματα και τα υλικά που συναντάει στο πέρασμά του. Η ροή του επηρεάζεται από τις θέσεις που έχουν οι πόρτες, τα έπιπλα, οι σκάλες. Το ιδανικό είναι το πέρασμα από το ένα δωμάτιο στο άλλο να γίνεται αρμονικά και η θέα να μην διαταράσσεται από πολλά εμπόδια (τοίχους, πόρτες, παράθυρα, έπιπλα).

Ενέργεια για χαλάρωση / ενέργεια για κίνηση
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ενέργεια χωρίζεται σε δύο τύπους: την παθητική (ενέργεια yin) που ευνοεί τη χαλάρωση και την περισυλλογή, και την ενεργητική (ενέργεια yang) που ευνοεί την κίνηση και τη δραστηριότητα. Το ιδανικό είναι αυτές οι δύο ενέργειες να βρίσκονται σε ισορροπία, όμως δεδομένου ότι αυτό δεν είναι πάντα δυνατό, υπάρχουν στοιχεία που συμβάλλουν στην αποκατάσταση της αρμονίας. Για παράδειγμα, οι μακριοί διάδρομοι και οι σκάλες αυξάνουν την ενέργεια yang, όπως και τα ψηλά ταβάνια, τα δωμάτια με λίγα έπιπλα, οι γυαλιστερές επιφάνειες (από μάρμαρο ή πλακάκια) και το φως. Αντιθέτως, τα χαμηλά ταβάνια, τα πατώματα από ξύλο ή κεραμικό, οι υφασμάτινες επενδύσεις και το ημίφως επιβραδύνουν τη ροή της ενέργειας, ευνοώντας έτσι την ενέργεια yin.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ

·ΕΙΣΟΔΟΣ:
Φωτισμένες σκάλες, καθαρό πατάκι, ευδιάκριτο όνομα στο κουδούνι. Έτσι πρέπει να είναι η είσοδος σε ένα σπίτι φιλόξενο. Αμέσως μόλις ανοίγει η πόρτα, είναι καλύτερα να μην υπάρχει απέναντι καθρέφτης που να αντανακλά την παρουσία του επισκέπτη ή του ιδιοκτήτη, γιατί αυτό του μεταφέρει την αίσθηση ότι δεν είναι ευπρόσδεκτος.
 

·ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ:
Απαραίτητος κανόνας για το χώρο του καθιστικού ή του σαλονιού: η πλάτη του καναπέ να ακουμπάει στον τοίχο, έτσι ώστε όσοι κάθονται να αισθάνονται προστατευμένοι και έτοιμοι για κοινωνικοποίηση.
 

·ΚΟΥΖΙΝΑ:
Είναι το δωμάτιο στο οποίο κυκλοφορεί περισσότερη ενέργεια, γι’ αυτό και χρειάζεται μεγάλη προσοχή έτσι ώστε ούτε να μην διασκορπάται, ούτε και να περιορίζεται. Καθοριστικό παράγοντα παίζει η επιλογή των χρωμάτων. Ναι στο λευκό και το κίτρινο, όχι στο κόκκινο (που είναι υπερφορτωμένο με ενέργεια) και το μπλε (αδύναμο και ψυχρό).
 

·ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ:
Το κεφαλάρι του κρεβατιού θα πρέπει να ακουμπάει στον τοίχο και κατά προτίμηση να κοιτάζει προς την πόρτα. Ο λόγος; Η δυνατότητα ελέγχου των κινήσεων προσφέρει μεγαλύτερη χαλάρωση. Θα πρέπει να αποφεύγονται αντιθέτως τα φυτά και οι καθρέφτες, γιατί φορτώνουν το χώρο με ενέργεια και απειλούν να διαταράξουν τον ύπνο.
 

·ΜΠΑΝΙΟ:
Είναι ο χώρος όπου επικρατεί το στοιχείο του νερού, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να εξισορροπείται με το στοιχείο του ξύλου. Ενδείκνυνται λοιπόν τα ξύλινα έπιπλα και το ξύλινο πάτωμα, καθώς και τα πράσινα αξεσουάρ και διακοσμητικά, αφού το πράσινο είναι το χρώμα του στοιχείου αυτού.