Φτιάξετε Νόστιμο Και Υγιεινό Σταφιδόψωμο

Φτιάξετε Νόστιμο Και Υγιεινό Σταφιδόψωμο

Φτιάξετε Νόστιμο Και Υγιεινό Σταφιδόψωμο

Τώρα που ο καιρός κρυώνει και πίνουμε ζεστά αφεψήματα, ωραίο είναι να τα συνδυάζουμε με υγιεινές γλυκές λιχουδιές.

Διαβάστε τη συνταγή παρακάτω για σταφιδόψωμο που θα αγαπήσετε!

 

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι

1-1 ½ φλιτζ. λάδι

1 κουταλάκι αλάτι

2 φακελάκια μαγιά

1 φλιτζ. σταφίδα μαύρη

2 φλιτζ. ζάχαρη

1 φλιτζ. σταφίδα άσπρη

1 ½ φλιτζ. χοντροκομμένα καρύδια

2 κουταλιές σούπας κολίανδρο

1 κουταλιά σούπας μάραθό

2 κουταλιές σούπας κανέλλα τριμμένη

1 κόφτη κουταλιά γαρίφαλα

φλούδα ψιλοκομμένη από δυο μανταρίνια

2 κουταλιές της σούπας σουσάμι.

 

Διαδικασία:

Τρίβουμε το αλεύρι και το λάδι σε μια λεκάνη. Λιώνουμε τη μαγιά σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό, και σε ενάμιση φλιτζάνι χλιαρό νερό τη ζάχαρη. Τα προσθέτουμε στο αλεύρι και ζυμώνουμε. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε ξανά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μέρη. Πλάθουμε δυο στρογγυλά  σταφιδόψωμα και τα βάζουμε σε λαδωμένα ταψιά νούμερο 22. Τα αφήνουμε να ψηθούν για μια περίπου ώρα.