Μπακλαβάς από γλυκιά κολοκύθα

Μπακλαβάς από γλυκιά κολοκύθα

Μπακλαβάς από γλυκιά κολοκύθα

Τώρα που είναι η εποχή της κολοκύθας, διαβάστε τη συνταγή για ένα εύκολο, πεντανόστιμο γλυκό, κατάλληλο και για τους vegan της παρέας που η γεύση του θα σας ανταμείψει!

 

Υλικά:

500 γραμμ. καθαρισμένη κολοκύθα

αλάτι

½ φλιτζ. ελαιόλαδο & λίγο για άλειμμα των φύλλων

½ φλιτζ. καρύδια κοπανισμένα

½ φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό

¾ φλιτζ. ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο σκόνη

½ πακέτο φύλλο

 

Για το σιρόπι:1 φλιτζ. ζάχαρη

1 φλιτζ. νερό

1 κουταλιά της σούπας μέλι

1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού

 

Εκτέλεση:

Βράζουμε τη κολοκύθα με ½ φλιτζάνι νερό και λίγο αλάτι. Σιγοβράζουμε μέχρι οι κύβοι της κολοκύθας να λιώσουν. Τους αφήνουμε ένα βράδυ να στραγγίξουν σε σουρωτήρι. Την επομένη, ζεσταίνουμε ¼  του φλιτζανιού λάδι σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε την κολοκύθα ενώ ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πουρές. Αφήνουμε να κρυώσουν, και προσθέτουμε τα καρύδια, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα, απλώνουμε ένα-ένα τα φύλλα και αλείφουμε την επιφάνειά τους με ελαιόλαδο. Απλώνουμε λίγο από το μείγμα στη μακριά πλευρά κάθε φύλλου, αφήνοντας λίγο περιθώριο από κάθε πλευρά. Τυλίγουμε το κάθε φύλλο σαν κύλινδρο και τα κόβουμε σε κομμάτια 9 περίπου εκατοστών. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση και βάζουμε τα κομμάτια ένα-ένα δίπλα στο άλλο σε λαδωμένη λαδόκολλα. Όταν το τύλιγμα τελειώσει, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι μέχρι να βράσει και ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ζεστό λάδι πάνω από κάθε κομμάτι. Ψήνουμε για μισή ώρα. Μετά, ετοιμάζουμε το σιρόπι ανακατεύοντας τη ζάχαρη, το νερό και το μέλι και τα βράζουμε. Τέλος, προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού και ρίχνουμε το σιρόπι στο γλυκό.

0
SHARES
Share on FacebookShare on Twitter

 

Category
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΥΤΑΛΙ

 

 

Hits
422 TIMES

 

 03 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021