Vegan ψωμί με βατόμουρα, μια συνταγή που θα εντυπωσιάσει

Vegan ψωμί με βατόμουρα, μια συνταγή που θα εντυπωσιάσει

Vegan ψωμί με βατόμουρα, μια συνταγή που θα εντυπωσιάσει

Ρίχνοντας άγρια βατόμουρα πάνω από τη ζύμη του ψωμιού και στη συνέχεια ψήνετε μέχρι να λιώσουν, μετατρέποντας σε ένα ελαφρώς γλυκό, μαρμελάδα στρώμα που αναμιγνύεται με ένα ποώδες ρόφημα φρέσκιας ρίγανης δημιουργεί ένα μοναδικό στο είδος του καρβέλι ψωμί!

Σερβίρετε αυτό το ψωμί ζεστό με λίγο καλό ελαιόλαδο και vegan κατσικίσιο τυρί. Εάν δεν έχετε άγρια βατόμουρα, μπορείτε να αλλάξετε με κανονικά βατόμουρα. Σχεδιάστε να ξεκινήσετε αυτήν τη συνταγή μια μέρα νωρίτερα, καθώς όπως οι περισσότερες συνταγές ψωμιού, η τελειότητα απαιτεί χρόνο.

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι λευκό ψωμί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά στιγμής
  • 1 ¼ φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι άγρια βατόμουρα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, συν περισσότερο για το σερβίρισμα
  • 1 κουταλιά της σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης και επιπλέον για το σερβίρισμα

Διαδικασία

1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά. Ανακατεύουμε με ζεστό νερό και ανακατεύουμε να γίνει μια μαλακή ζύμη. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το να φουσκώσει σε ζεστό μέρος όλη τη νύχτα (8 έως 12 ώρες) ή μέχρι να αφρατέψει και να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

2. Μόλις διπλασιαστεί σε μέγεθος, προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς (αναλόγως τη κουζίνα). Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τη λαδόκολλα. Απλώστε τη ζύμη σε έτοιμο ταψί. Με αλευρωμένα χέρια διπλώνουμε τη ζύμη από πάνω της μερικές φορές. Ρίξτε λάδι από πάνω και πιέστε απαλά τη ζύμη με τα χέρια για να σχηματίσετε ένα επίπεδο, στρογγυλό σχήμα, περίπου 8½ ίντσες σε διάμετρο.

3. Απλώστε ομοιόμορφα τα βατόμουρα πάνω από τη ζύμη και πιέστε με τα χέρια απαλά ελαφρά στη ζύμη. Πασπαλίζουμε από πάνω αλάτι και ρίγανη. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά, γαρνίρουμε με λίγο αλάτι και ρίγανη ακόμα και σερβίρουμε ζεστό. Αποθηκεύστε τα υπολείμματα σε αεροστεγές σακουλάκι σε θερμοκρασία δωματίου για 1 έως 2 ημέρες.

πηγή:  Norwegian Baking through the Seasons 


Επιστημονική Ομάδα του Υγεία & Ευεξία

Διαβάστε επίσης...

Συζήτηση με τον Robert Sapolsky: γιατί δεν πιστεύει στην ελεύθερη βούληση.

Συζήτηση με τον Robert Sapolsky: γιατί δεν πιστεύει στην ελεύθερη βούληση.

Η απόρριψη της έννοιας «χτυπά εντελώς την αίσθηση της ταυτότητας και της αυτονομίας μας»

Περισσότερα
Κάθε Πότε Πρέπει Να Αλλάζω Στρώμα;

Κάθε Πότε Πρέπει Να Αλλάζω Στρώμα;

Κάθε Πότε Πρέπει Να Αλλάζω Στρώμα;, χρήσιμες ιδέες για καλύτερη ζωή

Περισσότερα
Το άτμισμα αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας κατά σχεδόν 20%

Το άτμισμα αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας κατά σχεδόν 20%

Μια νέα μελέτη συνδέει τους ατμούς που περιέχουν νικοτίνη με τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας.

Περισσότερα